current views are: 1

27 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση17:40

Πέθανε ο θρυλικός «Σποκ» του Star Trek

Άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λος Άντζελες σε ηλικία 83 ετών, καθώς έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθια.

Δημοσίευση 17:40’
αρθρο-newpost

Άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λος Άντζελες σε ηλικία 83 ετών, καθώς έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθια.

Ο Λέοναντ Νίμοϊ, ο αμερικανός ηθοποιός που έγινε διάσημος ως Σποκ, ο μισός άνθρωπος μισός εξωγήινος αξιωματικός του διαστημοπλοίου «Εντερπραϊζ» στην τηλεοπτική και κινηματογραφική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Star Trek», πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Νίμοϊ άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής στο σπίτι του στο Μπελ Αιρ του Λος Αντζελες. Η σύζυγός του, Σούζαν Μπέι, είπε ότι ο Νιμόι βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Ο ηθοποιός είχε εξομολογηθεί πέρυσι ότι η πνευμονοπάθεια οφειλόταν στο γεγονός ότι ήταν μανιώδης καπνιστής στα νιάτα του, αν και είχε κόψει το τσιγάρο τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο Νίμοϊ υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα στον χώρο των τεχνών: Εκτός από ηθοποιός, ήταν ποιητής, φωτογράφος και μουσικός. 

Ο ρόλος του ως Σποκ στο σίριαλ «Star Trek» τον έκανε διάσημο σε όλον τον κόσμο, σε βαθμό που να είναι ταυτισμένος στη συνείδηση του κοινού με τον πάντα νηφάλιο και σοφό χαρακτήρα που ενσάρκωσε.


σχετικα αρθρα