Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία άστεγου από αστυνομικούς στο Λος Άντζελες. Το βίντεο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αφού όπως φαίνεται οι αστνομικοί ακινητοποιούν τον άστεγο και στην συνέχεια τον σκοτώνουν.

Όπως φαίνεται στο βίντεο σημειώνεται βίαιη συμπλοκή μεταξύ ενός ταραγμένου άνδρα και αστυνομικών που προσπαθούσαν να τον ακινητοποιήσουν στη φτωχή γειτονιά Σκιντ Ρόου, κοντά στο κέντρο της πόλης. Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκαν τα πυρά δεν είναι ακριβείς επί του παρόντος. 

"Πέτα κάτω το όπλο", ακούγεται στο βίντεο πριν από τους πυροβολισμούς και πριν περαστικοί αρχίσουν να καλούν σε βοήθεια. 

Η αστυνομία του Λος Άντζελες δεν έκανε κανένα σχόλιο, ωστόσο τοπικό μέσο ενημέρωσης μετέδωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός είχε ανοίξει πυρ. 

Λίγο μετά τα πυρά, ο θάνατος του άνδρα διαπιστώθηκε σε νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην εφημερίδα Los Angeles Times. 

Πολλοί ξενώνες και υπηρεσίες για τους άστεγους της περιοχής βρίσκονται στο Σκιντ Ρόου και ορισμένοι άστεγοι έχουν στήσει σκηνές στα πεζοδρόμια της γειτονιάς αυτής. 

Οι αστυνομικοί είχαν επέμβει για μια διάρρηξη και σύμφωνα με μαρτυρίες, το θύμα πάλευε με κάποιον μέσα στη σκηνή του, γράφει η Los Angeles Times. 

Το βίντεο προβάλλεται έπειτα από αρκετά περιστατικά κατά τα οποία μαύροι σκοτώθηκαν από πυρά λευκών αστυνομικών, τα οποία επανέφεραν τη συζήτηση για τον ρατσισμό στην αστυνομία και την αμεροληψία του δικαστικού συστήματος, ενώ προκάλεσαν διαδηλώσεις στα τέλη του 2014.

Τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι η ένταση συνεχίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή αυτή αρκετές ώρες μετά το συμβάν.
Το βίντεο που δείχνει επίσης έναν αστυνομικό να ακινητοποιεί μια γυναίκα η οποία μόλις είχε πάρει ένα ρόπαλο που είχε πέσει στο έδαφος για να το σηκώσει ενάντια στους αστυνομικούς, προβλήθηκε στη σελίδα του Facebook: http://u.afp.com/Hyn.