Μέλος ενός δικτύου που είχε διασυνδέσεις με τους τρομοκράτες που έχουν καταδικαστεί για την απόπειρα πυροδότησης βόμβας το 2005 σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο, φέρεται πως ήταν ο «Τζιχάντ Τζον».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η βρετανική κυβέρνηση ο Μοχάμεντ Εμουαζί, κάτοικος Λονδίνου, συνεργαζόταν με τον ιρανικής καταγωγή «CE» και τον «J1» από την Αιθιοποία. Τα δικαστικά έγγραφα, τα οποία επικαλούνται σε άρθρα τους οι εφημερίδες Observer και Sunday Telegraph, σκιαγραφούν μια σύντομη ματιά της ζωής του Εμουαζί όταν ζούσε στο Λονδίνο προτού φύγει για τη Συρία και ενταχθεί στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους. 

Όπως διαπιστώνεται βάσει των εγγράφων, ο δήμιος του ΙΚ ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας της Βρετανίας ήδη από το 2011 και πιστεύετο ότι ήταν μέρος μιας ομάδας επιδίωξη της οποίας ήταν η εξεύρεση χρημάτων και εξοπλισμού «για τρομοκρατικούς σκοπούς» στη Σομαλία. Στα έγγραφα φαίνεται ότι οι αρχές θεωρούσαν ότι ο Εμουαζί ήταν μέλος του δικτύου αυτού που αριθμούσε τουλάχιστον 12 άτομα.