«Σύντομα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις» για το εάν η αναζήτηση του εξαφανισμένου Boeing της Malaysia Airlines θα συνεχιστεί, διαμηνύει η Αυστραλία.

Η δεύτερη, ενδελέχεστερη έρευνα στην τεράστια θαλάσσια περιοχή που θεωρείται ότι έπεσε το αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες σύντομα θα ολοκληρωθεί και η Καμπέρα -που καλύπτει το κόστος μαζί με την Μαλαισία- προετοιμάζει το έδαφος πως μέχρι τότε θα πρέπει να έχει αποφασιστεί τι θα γίνει εάν δεν έχει βρεθεί τίποτε.

Το Βoeing που εκτελούσε την πτήση MH370 με προορισμό το Πεκίνο είχε απογειωθεί στις 8 Μαρτίου του 2014 από την Κουάλα Λουμπούρ αλλά κάποια στιγμή άλλαξε, για άγνωστους λόγους, πορεία προς τα νότια για να γίνει το μεγαλύτερο μυστήριο στη σύγχρονη ιστορία της αεροπλοΐας: Έναν χρόνο μετά, δεν έχει ακόμη βρεθεί ίχνος του. 

«Αρκετά νωρίτερα θα πρέπει να έχουμε αποφασίσει τι θα γίνει εάν δεν βρεθεί τίποτα» είπε στο Reuters ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας Ουόρεν Τρας. 

Οι συζητήσεις, είπε, έχουν ήδη ξεκινήσει για το ενδεχόμενο αυτό, λέγοντας πως ανάμεσα στις επιλογές είναι και να ανασταλεί η έρευνα. «Προφανώς και δεν μπορούμε να ψάχνουμε επ' άπειρον» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πάντως πως η Αυστραλία επιδιώξει να κάνει «ότι είναι δυνατό σε λογικά πλαίσια» ώστε να βρεθεί το αεροσκάφος.