Ζήτημα εθνικής προτεραιότητας θα χαρακτηρίσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, τοποθετώντας το στο ίδιο επίπεδο με το οργανωμένο έγκλημα.

Ο Κάμερον σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, πρόκειται να ανακοινώσει μια σειρά μέτρων για την πρόληψη της συστηματικής κακοποίησης παιδιών, έπειτα από αποκαλύψεις που έχουν κλυδωνίσει τη χώρα ότι τουλάχιστον 1.400 ανήλικα παιδικά έχουν κακοποιηθεί στο Ρόδερχαμ της βόρειας Αγγλίας από συμμορίες που απαρτίζονται κυρίως από Ασιάτες. 

«Νιώθουμε τρομοκρατημένοι με την κακοποίηση που υπέστησαν τόσα νεαρά κορίτσια στο Ρόδερχαμ και σε άλλες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα», αναμένεται να υποστηρίξει ο Κάμερον. «Τα παιδιά αυτά αγνοήθηκαν, και σε ορισμένες περιπτώσεις τους καταλογίστηκαν ακόμα και ευθύνες και έμαθαν να κρύβονται – συχνά εξαιτίας της παραπλανητικής αίσθησης της πολιτικής ορθότητας. Η κουλτούρα άρνησης που τα απογοήτευσε τόσο άσχημα θα πρέπει να εξαλειφθεί».

Η κυβέρνηση έχει διατάξει έρευνα σχετικά με την κακοποίηση παιδιών και το ενδεχόμενο δημόσια πρόσωπα να κάλυπταν τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις. Εχθές, η βρετανική αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες κατά 10 ανδρών σε σχέση με σεξουαλικά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και της κακοποίησης ανήλικων παιδιών.