Μουάμαρ Καντάφι πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως την εξουσία και τη Λιβύη για να τερματιστεί η αιματοχυσία στη χώρα του", δήλωσε στην Κωνσταντινούπολη ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. "Επιθυμούμε ο λίβυος ηγέτης να φύγει από τη Λιβύη και να παραχωρήσει την εξουσία αμέσως, γι' αυτόν και για το μέλλον της χώρας του, ώστε να μην προκαλέσει περισσότερη αιματοχυσία, δάκρυα και καταστροφή", δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στους δημοσιογράφους.

"Θέλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να κάνει αυτό το αναπόφευκτο βήμα για να μην ξαναζήσει αυτό τον πόνο", υπογράμμισε ο Ερντογάν, υπενθυμίζοντας το θάνατο ενός από τους γιους του λίβυου ηγέτη και τριών από τα εγγόνια του, που σκοτώθηκαν το Σάββατο σε αεροπορική επιδρομή.

Ως τώρα, η Τουρκία, μια μουσουλμανική χώρα του ΝΑΤΟ που είχε αντιταχθεί στα αεροπορικά πλήγματα στη Λιβύη, απέφευγε να ζητήσει την αποχώρηση του συνταγματάρχη Καντάφι, υποστηρίζοντας μια εκεχειρία ανάμεσα στις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς του και στους εξεγερμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική πλευρά έχει συνάψει συμφωνίες εκατομμυρίων στον κατασκευαστικό τομέα, στη Λιβύη και διαθέτει περίπου 25.000 εργαζομένους στο βορειοαφρικανικό κράτος.
TAGS