Νεκρός από πυρά αζερικών δυνάμεων έπεσε ένας αρμένιος στρατιώτης στο  Ναγκόρνο-Καραμπάχ έναν διεκδικούμενο από την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν θύλακα. 

«Ο 20χρονος στρατιώτης Αρσέν Καραπετιάν τραυματίστηκε θανάσιμα όταν οι αζερικές δυνάμεις παραβίασαν την εκεχειρία στα σύνορα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες του Καυκάσου, είναι σε διένεξη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 για τον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια ορεινή, ντε φάκτο αυτόνομη περιοχή η οποία από τη σοβιετική εποχή αποτελεί τμήμα του Αζερμπαϊτζάν και έχει πληθυσμό στην πλειοψηφία του αρμενικό, ήταν το μήλο της έριδος ενός πολέμου που στοίχισε τη ζωή 30.000 ανθρώπων και προκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες μεταξύ 1988 και 1994.

Οι συγκρούσεις αναζωπυρώθηκαν τον Ιανουάριο στην περιοχή αυτή, με τα δύο στρατόπεδα να αλληλοκατηγορούνται για την πραγματοποίηση επιθέσεων που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων πέρυσι.