Η όλη υπόθεση ξεκίνησε ίσως πεζά, στην πορεία όμως εξελίχθηκε σε σφοδρό έρωτα αλλά και σε σύγκρουση με το νόμο. Ο Μελβουρνιώτης Τζορτζ Ντέκα δωρητής σπέρματος, γνωρίστηκε με τη βιολογική του κόρη 10 μήνες μετά τη γέννησή της και ερωτεύτηκε τρελά τη μητέρα της, με την οποία συνέχεια απέκτησαν ακόμη μία κόρη. Σύμφωνα όμως με τον αυστραλιανό νόμο, η πρώτη του κόρη - αυτή που απέκτησε ως δωρητής σπέρματος - δεν φέρει το όνομά του. Στην ουσία "στα χαρτιά" είναι αγνώστου πατρός. 

Η ιστορία ξεκίνησε ότι ο μεσήλικος Τζορτζ Ντέκα, εγκαταλείποντας κάθε ελπίδα να αποκτήσει μια κανονική οικογένεια αποφάσισε να γίνει δωρητής σπέρματος. Η συνάντησή του όμως με την Κέρι Χάνκοξ, νοσοκόμα ψυχιατρικής, ήταν μια απροσδόκητη στροφή στη ζωή του. Η τελευταία είχε αποφασίσει να γίνει μητέρα με τη μέθοδο της εξωσωματικής και ζητούσε δωρητή σπέρματος. Όταν μετά έναν χρόνο συναντήθηκε με τον πατέρα της κόρης της Κλαιρ, κατάλαβε ότι αμέσως υπήρξε μια φοβερή έλξη μεταξύ τους. Από τον έρωτά τους γεννήθηκε η δεύτερη κόρη τους η Έλλα που είναι σήμερα 5 χρόνων

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα, είναι ότι η πρώτη του η κόρη, δε γίνεται να φέρει το όνομά του νομικά. «Δεν επιθυμώ να υπάρχει αυτός ο τοίχος ανάμεσα σε μένα και την κόρη μου, την πρωτότοκη. Δε γίνεται γιατί το θέλει έτσι ο νόμος το ένα παιδί να έχει πατέρα, στα χαρτιά, και για το άλλο στη θέση του πατέρα να υπάρχει ένα κενό» λέει ο ίδιος. 

Η Αυστραλία θεωρείται μία από τις πλέον προοδευτικές χώρες του κόσμου αναφορικά με τους νόμους της αναπαραγωγής γενικά, με τη Βικτώρια να έχει τον ηγετικό ρόλο. Αναφορικά με την ανωνυμία του δωρητή σπέρματος, καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από νέα η οποία επιτρέπει προσφυγή στη λίστα πληροφοριών αναφορικά με τον δωρητή, όταν το παιδί συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή και νωρίτερα. 

Σημειώνεται ότι οι ανύπαντρες γυναίκες αποτελού την μεγαλύτερη ομάδα που καταφεύγει στο μέσον του δωρητή σπέρματος προκειμένου να αποκτήσουν παιδί χωρίς να δεσμευτούν με γάμο.