Επειτα από την κριτική που άσκησε ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα στην χθεσινή ομιλία του ισραηλινού πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πέρασε σήμερα στην αντεπίθεση λέγοντας ότι παρουσίασε μία πρακτική εναλλακτική πρόταση αναφορικά με την διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.

Κατά την άφιξή του στο Ισραήλ, έπειτα από την χθεσινή ομιλία που εκφώνησε στο αμερικανικό Κογκρέσο, η οποία κατά τον πρόεδρο Ομπάμα δεν πρόσφερε "καμία εφικτή εναλλακτική πρόταση" για την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία, ο Νετανιάχου δήλωσε ικανοποιημένος που πέτυχε το μήνυμά του να ακουστεί ανά τον κόσμο.

«Κατέθεσα μία πρακτική εναλλακτική πρόταση κατά την ομιλία μου στο Κογκρέσο, η οποία θα παρατείνει για χρόνια το διάστημα που θα χρειαστεί το Ιράν για να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο, αν αποφασίσει να παραβιάσει την συμφωνία, μέσω της επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων», είπε.

Ο Νετανιάχου είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο για την πιθανή συμφωνία με το Ιράν ότι ο πρόεδρος Ομπάμα και η κυβέρνησή του έχουν επενδύσει πολλά στην διαπραγμάτευση, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία θα δώσει στο Ιράν την δυνατότητα να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο μέσα σε ένα έτος, χρονικό διάστημα το οποίο-- όπως τόνισε-- είναι πολύ μικρό.

Στην πιο αναμενόμενη ομιλία ξένου ηγέτη ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου εδώ και χρόνια, ο Νετανιάχου δήλωσε--μεταξύ άλλων-- ότι το καθεστώς του Ιράν είναι "πιο ριζοσπαστικό από ποτέ" και η χώρα αυτή δεν θα μπορούσε να είναι αξιόπιστος συνομιλητής.