Έναν κορμό δέντρου τροπικού δάσους, βάρους τεσσάρων τόνων, τοποθέτησαν σήμερα μπροστά από το υπουργείο Οικολογίας στο Παρίσι ακτιβιστές της Greenpeace, ζητώντας από την κυβέρνηση να «εφαρμόσει το νόμο» κατά των εισαγωγών παράνομης ξυλείας.

Ο κορμός, μήκους 8,5 μέτρων - πάνω στον οποίο ήταν γραμμένο με λευκή μπογιά «παράνομη ξυλεία;» - «παραδόθηκε» από δέκα ακτιβιστές της μκο που έφθασαν στο υπουργείο με φορτηγό γερανό. 

Σύμφωνα με τη Greenpeace, το δέντρο αυτό που κόπηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό προέρχεται "από ύποπτη παρτίδα αποθηκευμένη στο λιμάνι της Λα Ροσέλ", στη δυτική Γαλλία.

Οι ακτιβιστές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «παράνομη ξυλεία, χαλαρή Γαλλία».

«Είμαστε μπροστά από το υπουργείο Οικολογίας για να ζητήσουμε από την (υπουργό) Σεγκολέν Ρουαγιάλ να αρχίσει επιτέλους να διεξάγει έρευνες και ελέγχους στις εισαγωγές ξυλείας στη Γαλλία», δήλωσε ο Φρεντερίκ Αμιέλ, υπεύθυνος για την εκστρατεία Δάση της Greenpeace Γαλλίας, που μετείχε στην κινητοποίηση. 

«Η παράνομη ξυλεία είναι η μάστιγα των τροπικών δασών. Όσο δεν θα γίνεται αειφόρος διαχείριση των δασών, δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή».