Υποστήριξη στις προσπάθειες της ΕΕ για επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

«Βρισκόμαστε σε μια χρονική στιγμή που όλοι μας θέλουμε να γίνεται σεβαστή η ανεξαρτησία και η κυριαρχία της Ουκρανίας» επισήμανε ο Ρέντσι σε επίσκεψη του στο Κίεβο μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Πέτρο Ποροσένκο.

«Δεσμευόμαστε πλήρως και έχουμε κοινό συμφέρον να δούμε την ειρήνη να επιστρέφει σε αυτή την περιοχή της Ευρώπης» τόνισε.

Ο Ρέντσι, που αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αύριο στη Μόσχα, σημείωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει τις οικονομικές και συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, ενώ υπογράμμισε ότι οι ιταλικές εταιρείες είναι έτοιμες να συμμετάσχουν σε ενδεχόμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Η Ιταλία, παραδοσιακός σύμμαχος της Μόσχας που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου, έχει δεχθεί επικρίσεις από κάποιες χώρες της Ευρώπης σχετικά με τη δέσμευσή της στις προσπάθειες της Δύσης να ασκήσουν πίεση στον Πούτιν για την ουκρανική κρίση.