Αστυνομικοί της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ συνέλαβαν σήμερα έναν άνδρα ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν εχθές έξω από το διοικητικό κέντρο επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) αλλά και για 4 ακόμα περιστατικά, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. 

Ο ύποπτος, Χονγκ Γιάνγκ 35 ετών, συνελήφθη αργά την Τρίτη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και θεωρείται ύποπτος για τους πυροβολισμούς έξω από τα κεντρικά γραφεία της NSA στο Μέριλαντ. Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από έναν αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κτίριο και ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. 

Ο Γιάνγκ θεωρείται επίσης ύποπτος για 4 ακόμα ξεχωριστά περιστατικά που έλαβαν χώρα από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν ένας άνδρας τραυματίστηκε από σφαίρα την ώρα που οδηγούσε. Ο ύποπτος φέρεται επίσης ότι πυροβόλησε κατά ενός φορτηγού, το οποίο κινείτο σε μια εθνική οδό με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 2 άνθρωποι. 

Κατά τη διάρκεια ερευνών, αστυνομικοί ανακάλυψαν στο αυτοκίνητο του Γιάνγκ ένα ημιαυτόματο πιστόλι διαμετρήματος .380 και κάλυκες από σφαίρες που ταίριαζαν με το όπλο. Το πιστόλι είναι ίδιου διαμετρήματος με αυτού που χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς έξω από την NSA. 

Ο Γιάνγκ αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας πρώτου βαθμού, παράνομη κατοχή και χρήση πυροβόλου όπλου καθώς και άλλες παραβιάσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία.