Συναντήσεις με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στελέχη του αμερικανικού Κογκρέσου είχε χθες στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον συντονιστή Διεθνών Ενεργειακών Θεμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Έιμος Χόκσταϊν, με τον επικεφαλής της μειοψηφίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Εντ Ρόις και τον επικεφαλής της μειοψηφίας στην ίδια επιτροπή Έλιοτ Ένγκελ.

Ο κ. Κασουλίδης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τη σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό, τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στη Ρωσία, καθώς και για ενεργειακά ζητήματα, με έμφαση στη συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.

Την προηγούμενη μέρα, ο κ. Κασουλίδης συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Επιτροπής Στρατιωτικών Υπηρεσιών της Γερουσίας, γερουσιαστή Τζον Μακέιν, καθώς και τον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Στην Ουάσιγκτον, είχε επαφές και ο πρόεδρος του κυπριακού κόμματος Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος συναντήθηκε με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, καθώς και με Αμερικανούς επενδυτές.