Μαχητικό αεροσκάφος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατέπεσε κοντά στο Ικόνιο στην κεντρική Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, οδηγώντας στον θάνατο τους δύο πιλότους. 

Πρόκειται για το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. 

Το μαχητικό τύπου F-4E είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση του Εσκισεχίρ για μία προγραμματισμένη εκπαιδευτική πτήση στις 09.00 τοπική ώρα και κατέπεσε για άγνωστους λόγους σχεδόν μία ώρα αργότερα ενώ μετείχε σε κοινές αεροπορικές ασκήσεις με το Αζερμπαϊτζάν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού. 

Έρευνα διεξάγεται επίσης για τα δύο μαχητικά F-4, κατασκευασμένα στη δεκαετία 1970, που κατέπεσαν την περασμένη εβδομάδα στην τουρκική επαρχία Μαλάτια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τέσσερις χειριστές τους. 

Η Τουρκία εκσυγχρόνισε τον στόλο της των F-4 το 2009 και προτίθεται να τον χρησιμοποιήσει έως το 2020, κυρίως για εκπαιδευτικές πτήσεις. Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε αρκετές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Η πολεμική της αεροπορία έχει σημαντικό ρόλο στην παρακολούθηση των συνόρων της με τις Συρία και το Ιράκ.