Ένας υπήκοος του Ισημερινού νοσηλεύεται σε κλινική έπειτα από επίθεση που δέχθηκε σε προαστιακό συρμό στην Αγία Πετρούπολη. Ο νεαρός από τον Ισημερινό διακομίστηκε την Κυριακή στο νοσοκομείο, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τρεις Ρώσους, ηλικίας 21 έως 26 ετών, τόνισε το γραφείο Τύπου της αστυνομίας μεταφορών.

Έρευνα για ‘χουλιγκανισμό’ διατάχθηκε αμέσως μετά το επεισόδιο, τονίζει η ίδια πηγή, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δράστες φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα.

Οι επιθέσεις ρατσιστικού χαρακτήρα, που συχνά πραγματοποιούνται από συμμορίες ‘σκίνχεντς’ και κατά κόρον έχουν στόχο Καυκάσιους και υπηκόους από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας που συρρέουν στη Ρωσία για να βρουν εργασία έχουν πολλαπλασιασθεί τα τελευταία χρόνια σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία, τα εγκλήματα του αντίστοιχου χαρακτήρα έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 20% το 2010 και όπως παραδέχεται η ίδια πηγή οι αρχές δεν καταφέρνουν να περιορίσουν το φαινόμενο.