Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Αεροσκάφος της Delta Airlines «γλίστρησε» εκτός διαδρόμου στο αεροδρόμιο LaGuardia στη Νέα Υόρκης εξαιτίας του χιονιού που έχει πέσει σε αυτό.

Το μπροστινό κομμάτι του αεροσκάφους προσέκρουσε σε φράκτη, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για κάποιους επιβάτες να είναι ελαφρά τραυματίες.

Το αεροσκάφος Delta 1086 με 125 επιβαίνοντες πραγματοποιούσε την πτήση Ατλάντα- Νέα Υόρκη και εξήλθε της πίστας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσγείωσης, διευκρίνισε η εταιρεία Delta σε μία ανακοίνωση.

Οι επιβάτες κατάφεραν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος με τη βοήθεια των τσουληθρών έκτακτης ανάγκης και έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, προσέθεσε η αεροπορική εταιρεία, που από την πλευρά της δεν κάνει αναφορές για τραυματίες.

Το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης έκλεισε λόγω ενός «περιστατικού που σημειώθηκε με ένα αεροσκάφος», ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας των ΗΠΑ.

Το αεροσκάφος, τύπου MD-80 μπορεί να μεταφέρει από 130-172 επιβάτες.

Πριν από το ατύχημα η κακοκαιρία που πλήττει τη Νέα Υόρκη προκάλεσε την ακύρωση ενός 40% των πτήσεων προς το αεροδρόμιο, σύμφωνα με τον ιστότοπο που καταγράφει τις πτήσεις Flightaware.