Δεκάδες άνθρωποι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από ενόπλους της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε ένα χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, αποκάλυψαν σήμερα αυτόπτες μάρτυρες και μέλη μιας τοπικής οργάνωσης αυτοάμυνας.

Σύμφωνα με πηγές του στρατού, τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ισλαμιστές στο χωριό Ντζάμπα, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Η κοινότητα αυτή βρίσκεται κοντά στην πόλη Νταμπόα και απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα νοτίως του Μαϊντουγκούρι, της πρωτεύουσας της Πολιτείας Μπόρνο.

Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής και έκαναν λόγο για σφαγή τουλάχιστον 68 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά. Το χωριό πυρπολήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι ένοπλοι μπήκαν στο χωριό γύρω στις 05:30 το πρωί της Τρίτης και άρχισαν να πυροβολούν από σπίτι σε σπίτι. "Η επίθεση δεν έγινε αμέσως γνωστή επειδή η κοινότητα αυτή είναι απομονωμένη και οι άνδρες μας δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή", είπε μια πηγή των ενόπλων δυνάμεων της Νιγηρίας.

"Συμμετείχα στην καταμέτρηση των νεκρών, σκοτώθηκαν 68 », είπε ο 42χρονος Μουμίνου Χαρούνα, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει. Σύμφωνα με τον Χαρούνα και με τρεις άλλους αυτόπτες μάρτυρες, οι ισλαμιστές έβαλαν σκόπιμα στο στόχαστρό τους μικρά παιδιά.