Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε σε πολιτική τηλεοπτική εκπομπή, χθες το βράδυ, ότι δεν υπήρξε καμιά απόπειρα δολοφονίας κατά του βουλευτή Τομ Ντόσι. Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι πληροφορήθηκε από τον ίδιο τον βουλευτή τους ισχυρισμούς περί σχεδίου δολοφονίας του.

«Ο Ντόσι εξέφρασε την ανησυχία του γιατί είχε πληροφορηθεί για ένα σχέδιο δολοφονίας του, με την εμπλοκή πολλών μεμονωμένων ατόμων, τα ονόματα των οποίων έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας» σημείωσε ο κ. Ράμα.

«Παρακολουθούμε βήμα βήμα την κατάσταση μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών και ο γενικός εισαγγελέας έχει ήδη ενημερωθεί για τα όσα υποστηρίζει ο κ. Ντόσι περί σχεδίου δολοφονίας του. Προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα, θα πρέπει προηγουμένως να κατατεθεί μήνυση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Ο κ. Ράμα υπογράμμισε ότι δεν έχει γίνει καμία απόπειρα δολοφονίας του κ. Ντόσι και πρόσθεσε: «Αυτό το χάος, αυτή η σαπουνόπερα με κύριους πρωταγωνιστές ένα μάτσο τραμπούκους και λεγόμενους πολιτικούς, θα πρέπει να τελειώσει μέσω μιας έρευνας, που θα αποκαλύψει ποιος και γιατί έχει κατασκευάσει αυτό το γεγονός. Θα πρέπει να βρεθεί ποιος είναι αυτός που υποκινεί αυτή τη διαδικασία, που έχει ξεκάθαρα αποδειχθεί πως ήταν φάρσα, σχεδιασμένη να θέσει σε ομηρία την κοινή γνώμη και το κοινοβούλιο».