Σαρκοζί: Πιθανότητα αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους


Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα L' Express που κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του ενδέχεται να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος το Φθινόπωρο και διαβεβαίωσε ότι "θα αναλάβει τις ευθύνες της" στην περίπτωση που η ειρηνευτική διαδικασία δεν προχωρήσει.
"Εάν η ειρηνευτική διαδικασία επαναληφθεί το καλοκαίρι, η Γαλλία θα προτείνει να αφεθούν οι πρωταγωνιστές να συζητήσουν χωρίς να ανατραπεί το χρονοδιάγραμμα. Αντιθέτως εάν οι συνομιλίες εξακολουθήσουν να είναι τελματωμένες έως το Σεπτέμβριο, η Γαλλία θα αναλάβει τις ευθύνες της στο κεντρικό ζήτημα της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους", ανέφερε ο Νικολά Σαρκοζί.

"Η ιδέα ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας είναι επικίνδυνη. Δεν έχουμε χρόνο και πρέπει όλα να ολοκληρωθούν" είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαρκοζί αναφέρεται δημοσίως στην πιθανότητα αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους από τη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμα ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο