Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι έμαθε μέσω των ειδήσεων ότι η Χίλαρι Κλίντον χρησιμοποίησε έναν προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για υπηρεσιακούς λόγους και ενώ υπηρετούσε ως υπουργός Εξωτερικών ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

«Είμαι ευτυχής που η Χίλαρι έδωσε εντολή να αποκαλυφθούν αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αφορούσαν υπηρεσιακές ανάγκες», δήλωσε ο Ομπάμα, σύμφωνα με ένα απόσπασμα από συνέντευξή του στο CBS που δόθηκε στη δημοσιότητα από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε η πρώην υπουργός Εξωτερικών ζήτησε προσωπικά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει στη δημοσιότητα τα e-mail της από την περίοδο που ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Η Χίλαρι Κλίντον που θεωρείται ως το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών εν όψει των προεδρικών εκλογών, χρησιμοποιούσε έναν προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εξωτερικών, αντί της ειδικής κυβερνητικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης, υπονομεύοντας έτσι τις προσπάθειες αρχειοθέτησης επίσημων κυβερνητικών εγγράφων, όπως προβλέπει ο αμερικανικός νόμος.