Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις εξελίξεις για τον θάνατο του Μπιν Λάντεν και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν φωτογραφίες του Μπιν Λάντεν, μετα τον  και βίντεο από την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων για την σύλληψή του. Ο Λευκός Οίκος έδωσε στον Τύπο λεπτομέρειες για την επιχείρηση εξόντωσης του αρχηγού της Αλ Κάιντα και τον ποντισμό του στην θάλασσα.

O Jay Carney τόνισε ότι ο ηγέτης της Αλ Καίντα δεν ήταν οπλισμένος όταν πυροβολήθηκε από τους Αμερικανούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Μπιν Λάντεν αντιστάθηκε άοπλος κατά την απόπειρα σύλληψής του, ενώ η γυναίκα του προσπάθησε να απωθήσει τους κομμάντος, την στιγμή που εφορμούσαν στο δωμάτιο, όπου βρισκόταν ο σύζυγός της.

Η γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι και στην συνέχεια οι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων πυροβόλησαν τον Μπιν Λάντεν στο κεφάλι.

Ο Carney συμπλήρωσε ότι υπήρχαν άτομα οπλισμένα στο κτήριο και προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών και συμπλήρωσε ότι υπάρχει βίντεο από τις κάμερες των βατραχανθρώπων της Navy SEALS, που συμμετείχαν στην επιχείρηση και εξετάζεται το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης του.

Ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ευαίσθητα ζητήματα τα οποία πρέπει να εξεταστούν, πριν πραγματοποιηθεί η δημοσίευση των φωτογραφιών και δεν διευκρινίστηκε εάν και πότε θα δοθούν στην δημοσιότητα. 

Επιβεβαιώθηκε επίσης, ότι υπάρχει βίντεο της επιδρομής και της ταφής του Μπιν Λάντεν, όμως επίσης δεν ανακοινώθηκε εάν θα δημοσιοποιηθεί αυτό το υλικό.

Οι ΗΠΑ στοχεύουν πλέον να καταστρέψουν την οργάνωση της Αλ Κάιντα, καθώς ο Λευκός Οικός θεωρεί ότι είναι κατάλληλη στιγμή για ένα καίριο πλήγμα.

Ο εκπρόσωπος  John Brennan, τόνισε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν μειώσει την αποτελεσματικότητα της οργάνωσης σε σημεντικό βαθμό και έχει μείνει ακέφαλλη μετά τον θάνατο του Μπιν Λάντεν.

Ο Brennan τόνισε ότι η εξολόθρευση του Λάντεν είναι το τελευταίο από μία σωρεία ισχυρών πληγμάτων κατά την τρομοκρατίας στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Ενώ η είδηση εξόντωσης του υπ αριθμόν 1 καταζητούμενου τρομοκράτη, έδωσε ώθηση στην δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομάμα.