Η ιταλική αστυνομία αποφάσισε σήμερα να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στην χώρα μετά από τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, κυρίως στο Βατικανό και σε περιοχές αμερικανικών και πακιστανικών συμφερόντων.
"Ο θάνατος του ηγέτη της αλ Κάιντα θα μπορούσε να προκαλέσει αντίποινα, ακόμη και μεμονωμένα", αναφέρει το τμήμα δημόσιας ασφάλειας, ζητώντας να "αυξηθεί στο μέγιστο" η παρακολούθηση των τόπων λατρείας, όπως το Βατικανό, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

"Είναι αναγκαίο να αυξηθούν στο υψηλότερο επίπεδο οι δραστηριότητες για την γενική πρόληψη και τον έλεγχο της περιοχής, με ιδιαίτερη προσοχή στους στόχους που θεωρούνται πιο ευαίσθητοι", σημειώνει.

Οι στόχοι αυτοί είναι διάφορες πρεσβείες και ειδικά εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Πακιστάν, προξενεία, διεθνείς οργανισμοί, τόποι λατρείας, σιδηροδρομικοί σταθμοί, αεροδρόμια, κλπ.

Η Ιταλία έχει χιλιάδες μέρη που θεωρούνται ευαίσθητα και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί γύρω από ορισμένα από αυτά, όπως η έδρα του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).

Η αστυνομία επιθυμεί επίσης να ενισχύσει τις δραστηριότητές πληροφόρησης και ελέγχου των ριζοσπαστικών ισλαμιστικών τόπων, ενώ σχεδιάζει να αυξήσει την παρακολούθηση των στρατιωτικών βάσεων στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.