Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον πατέρα του ανθρώπου που αναγνωρίστηκε ως ο μασκοφόρος δολοφόνος του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ότι οι δυτικοί αξιωματούχοι δεν έχουν παρουσιάσει καμία απόδειξη ότι ο γιος του πελάτη του είναι ο αποκαλούμενος «Τζιχάντι Τζον». 

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών και κυβερνητικές πηγές έχουν πει ότι ο μαυροντυμένος μασκοφόρος που αποκεφάλισε σειρά ομήρων μεταξύ των οποίων Αμερικανοί, Βρετανοί και Σύροι, είναι ο Μοχάμεντ Εμουάζι ένας λονδρέζος γεννημένος στο Κουβέιτ. Αλλά ο Σαλέμ- αλ Χασχάσχ, ο δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί τον Γιασίμ Εμουάζι, αρνήθηκε ότι ο γιος του πελάτη του είναι το ίδιο πρόσωπο που εμφανίζεται στα βίντεο του Ισλαμικού Κράτους και αποκαλείται από τους δυτικούς αναλυτές ως «Τζιχάντι Τζον» λόγω των άπταιστων αγγλικών του. 

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι μέχρι τώρα, οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν παράσχει επαρκείς αποδείξεις ότι ο Μοχάμεντ Εμουάζι είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Τζιχάντι Τζον» δήλωσε ο Χασχάσχ στους δημοσιογράφους στην πόλη του Κουβέιτ. 

«Υπάρχουν πολλές φήμες, ιστορίες και αναληθείς ιστορίες που έχουν μεταδοθεί από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον πελάτη μου, Γιασίμ Εμουάζι», είπε. «Θέλω να σας ενημερώσω ότι όλα αυτά δεν είναι αλήθεια και είναι αποκυήματα της φαντασίας κάποιων δημοσιογράφων και των ανεύθυνων πηγών τους». 

Ο δικηγόρος που ανέφερε ότι έχει κινήσει δικαστικές διαδικασίες εναντίον όλων εκείνων που δυσφημούν τον πελάτη του, δεν δέχτηκε ερωτήσεις στην συνέντευξη Τύπου, ούτε έδωσε άλλα στοιχεία ή ονόματα. Κατέληξε δε λέγοντας, ότι έχει αποφασίσει να σταματήσει να εκπροσωπεί τον Γιασίμ Εμουάζι, επικαλούμενος «ειδικούς λόγους» που όμως δεν διευκρίνισε.