Ακτιβιστές και απλοί πολίτες διαδήλωσαν για τρίτη μέρα στο Μάντισον του Ουισκόνσιν, κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας με αφορμή τη δολοφονία ενός άοπλου έφηβου αφροαμερικανού από έναν λευκό αστυνομικό, σε ένα ακόμη φονικό περιστατικό στις Ηνωμένες Πολιτείες που αυξάνει τις ανησυχίες για φυλετικές προκαταλήψεις στους κόλπους της αμερικανικής αστυνομίας. 

Τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δεκάδες ακτιβιστές φωνάζοντας «ο λαός ενωμένος ποτέ δεν θα ηττηθεί», έκαναν πορεία στους δρόμους του Μάντισον προς το σπίτι-διαμέρισμα όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Τόνι Ρόμπινσον Τζούνιορ. Επίσης έχει προγραμματιστεί για αργότερα αγρυπνία υπό το φως των κεριών στη μνήμη του νεαρού αφροαμερικανού. 

Σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα της πόλης του Μάντισον ο δήμαρχος Πολ Σόγκλιν, χαρακτήρισε τη δολοφονία ως «απερίγραπτη τραγωδία» και υποσχέθηκε πλήρη διαφάνεια στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου αφροαμερικανού. 

Η δολοφονία στο Ουισκόνσιν έγινε το ίδιο Σαββατοκύριακο με την 50ή επέτειο της «Ματωμένης Κυριακής» που σημάδεψε την πορεία του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα στην πόλη Σέλμα της Αλαμπάμα, το προπύργιο του αγώνα υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων. 

Η δολοφονία του19χρονου Τόνι Ρόμπινσον Τζούνιορ είναι το τρίτο σχεδόν παρόμοιο περιστατικό μετά τους θανάτους δυο άλλων άοπλων αφροαμερικανών στο Φέργκιουσον του Μισσούρι και τη Νέα Υόρκη οι οποίοι πυροδότησαν ένα κύμα διαδηλώσεων κατά των φυλετικών διακρίσεων και της χρήσης υπέρμετρης βίας από τις αρχές επιβολής του νόμου.