Συνολικά 20 άτομα που σκόπευαν να ενταχθούν σε σιιτική παραστρατιωτική οργάνωση σκότωσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Η εκτέλεση των ανδρών, που είχαν δηλώσει εθελοντές στις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, έγινε στην πόλη Χαουίτζα, σύμφωνα με έναν αστυνομικό και δύο τοπικούς αξιωματούχους. Η εκτέλεση δεν ανακοινώθηκε από άλλη πηγή, όμως στο Διαδίκτυο αναρτήθηκε μια σειρά πολύ σκληρών φωτογραφιών που εικονίζουν τα θύματα.

Στις φωτογραφίες, που φέρουν το λογότυπο του ΙΚ, διακρίνονται τα πτώματα τουλάχιστον 12 ανδρών που είναι κρεμασμένα ανάποδα, από κολόνες του ηλεκτρικού. Στις λεζάντες διευκρινίζεται ότι πρόκειται για σιίτες, μέλη των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης.

Ο στρατός του Ιράκ και οι σύμμαχοί του, κυρίως οι κουρδικές δυνάμεις, οι σιίτες μαχητές και μέλη σουνιτικών φυλών, εξαπέλυσαν την περασμένη εβδομάδα μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να ανακαταλάβουν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Τικρίτ. Το Τικρίτ απέχει 160 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης και είχε καταληφθεί από τους τζιχαντιστές τον Ιούνιο του 2014, κατά τη διάρκεια της μεγάλης επίθεσής τους που τους επέτρεψε να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μεγάλο μέρος του βόρειου και δυτικού Ιράκ.