Τρεις άνθρωποι αγνοούνται στον δήμο Νεντέλινο, στη νότια Βουλγαρία, που βρίσκεται σε λευκό κλοιό, όπως και πολλές άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Focus.

Λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν τις τελευταίες τρεις μέρες οι περιφέρειες Σμόλιαν και Κίρτζαλι στο νότιο τμήμα της χώρας και οι δήμοι Λούκι, Βέλιγκραντ και Σούρνιτσα. Σήμερα, οι αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε άλλους τέσσερις δήμους: Μπατάκ, Μινεράλνι Μπάνι, Γιακορούντα και Γκαλάμποβο.

Από το χιόνι και την απελευθέρωση υδάτων από φράγματα, η στάθμη του ποταμού Σούζλικα στον δήμο Γκαλάμποβο έχει φθάσει σε επικίνδυνα υψηλό επίπεδο.

Στην πόλη Έλχοβο, η στάθμη του ποταμού Τούντζα ξεπέρασε το όριο συναγερμού και έφθασε τα 398 εκατοστά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περιοχές κοντά στον ποταμό. Οι αρχές της πόλης είναι αντιμέτωπες με πλημμύρες για τρίτη φορά σε διάστημα τριών μηνών.

Από τις χιονοπτώσεις και τις χιονοθύελλες προκλήθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και έκλεισαν οδικοί άξονες, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η τροφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης σε περιοχές γύρω από την οροσειρά της Ροδόπης. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν σήμερα 850 χωριά.