Δημοσκοπικό προβάδισμα καταγράφει το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν ενόψει των τοπικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa, το αντιευρωπαϊκό, αντιμεταναστευτικό κόμμα θα συγκεντρώσει το 31% των ψήφων την 22η Μαρτίου, στον πρώτο από τους δύο γύρους των τοπικών εκλογών στη Γαλλία.

Εάν η εκτίμηση αυτή επαληθευτεί, αυτό θα σημαίνει πως θα ξεπεράσει τόσο το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (21%), όσο και το κεντροδεξιό κόμμα Ένωση για Ένα Λαϊκό Κίνημα (29%), την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν και η Μαρίν Λε Πεν δεν αναμένεται να δει να εκλέγονται πολλά στελέχη του FN τελικά στον β΄ γύρο, την 30ή Μαρτίου, η καταγραφή και μόνο ενός τέτοιου ποσοστού θα σήμαινε πως το κόμμα της κτίζει πάνω στη νίκη του επί αμφότερων των δύο μεγάλων κομμάτων της Γαλλίας στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου.

«Φοβάμαι για τη χώρα μου. Φοβάμαι ότι θα θρυμματιστεί πάνω στον τοίχο του Εθνικού Μετώπου», δήλωσε το Σαββατοκύριακο ο Μανουέλ Βαλς στο ραδιόφωνο Europe 1.

«Νομίζετε πως το Εθνικό Μέτωπο που κερδίζει 25% στις Ευρωεκλογές, πιθανόν 30% στις τοπικές εκλογές και ούτω καθεξής, δεν μπορεί να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές; Όχι το 2022, ούτε το 2029. Το 2017», πρόσθεσε ο Βαλς.