Η Ρωσία θα μπορούσε για μία ακόμη φορά να καταστεί η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Βρετανίας δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

Ο Χάμοντ πρόσθεσε ακόμη πως οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας εντείνουν τις προσπάθειές τους για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Βρισκόμαστε σε γνώριμο έδαφος για όποιον είναι άνω των 50 ετών περίπου με την επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας να μας υπενθυμίζει ότι είναι σε θέση να γίνει η μοναδική τόσο μεγάλη απειλή για την ασφάλειά μας», είπε ο Χάμοντ -ο οποίος είναι υπεύθυνος για την μυστική υπηρεσία πληροφοριών MI6 και τη Βρετανική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας GCHQ- κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο.

«Επομένως, η συνέχιση της συγκέντρωσης μυστικών πληροφοριών σχετικά με τις δυνατότητες και τις προθέσεις της Ρωσίας θα παραμείνει ένα ζωτικό στοιχείο της προσπάθειας μας στον τομέα αυτό για το εγγύς μέλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι υπηρεσίες μας στρατολογούν ξανά ρωσόφωνους».

«Είμαστε σήμερα αντιμέτωποι με έναν ρώσο ηγέτη, ο οποίος αντί να είναι ταγμένος σε μία ένταξη στο παγκόσμιο σύστημα με βάση κανόνων, το οποίο διατηρεί την ειρήνη μεταξύ των χωρών, είναι ταγμένος στην καταστροφή του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Χάμοντ, τα βήματα εκσυγχρονισμού των στρατιωτικών δυνάμεων της Μόσχας και του οπλοστασίου της καθώς και η αυξανόμενα επιθετική της στάση, που τον περασμένο χρόνο είχε ως αποτέλεσμα το ΝΑΤΟ να αναχαιτίσει περισσότερα από 100 ρωσικά αεροσκάφη, συνιστούν «σημαντικούς λόγους ανησυχίας».