Σε νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλονίζει την ΠΓΔΜ θα προχωρήσει ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) Ζόραν Ζάεβ.

Όπως τόνισε, οι αποκαλύψεις αυτές, που θα παρουσιαστούν σε συγκέντρωση του κόμματός του, σε συνεδριακό κέντρο στα Σκόπια και θα είναι οι πλέον «βαρύγδουπες« μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες αποκαλύψεις στις οποίες θα προβεί σήμερα ο κ. Ζάεβ, θα αφορούν κυρίως στοιχεία περί νοθείας εκλογών.

Ενδεικτικό της κινητοποίησης είναι το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις θα γίνουν παρουσία περίπου 2.000 πολιτών και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι θα παραβρεθούν στο συνεδριακό κέντρο, ενώ για όσους δεν κατορθώσουν να εισέλθουν, θα στηθούν γιγαντοοθόνες έξω από αυτό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών παραχώρησε επτά συνεντεύξεις Τύπου (όλες από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός του στα Σκόπια), σχετικά με το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, στις οποίες αποκάλυψε τηλεφωνικές συνομιλίες που εκθέτουν την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Η αντιπολίτευση έχει γνωστοποιήσει -μέχρι στιγμής- ότι η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, μέσω των μυστικών υπηρεσιών, παρακολουθούσε τα τηλέφωνα πάνω από 20.000 πολιτών της χώρας, επενέβαινε με τρόπο απροκάλυπτο στη λειτουργία της δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης, παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες πάνω από 100 δημοσιογράφων της χώρας, ασκούσε διώξεις σε πολιτικούς αντιπάλους της, διασπάθιζε δημόσιο χρήμα και προέβη σε σοβαρές παρατυπίες σε εκλογικές διαδικασίες στη χώρα, οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλω τη νομιμότητά τους.

Ο Ζόραν Ζάεβ ισχυρίζεται ότι οι τηλεφωνικές αυτές υποκλοπές που δημοσιοποιεί διαπράχθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και έφθασαν στα χέρια του από «απλούς πατριώτες», που εργάζονταν στις μυστικές υπηρεσίες της ΠΓΔΜ και οι οποίοι «δεν άντεχαν άλλο», ενώ ο Νίκολα Γκρούεφσκι αναφέρει ότι αυτές έγιναν από ξένες μυστικές υπηρεσίες, με σκοπό να προκληθεί αναταραχή στη χώρα και να ανατραπεί η κυβέρνησή του.