Το υψηλότερο προβάδισμα της τελευταίας τριετίας συγκεντρώνουν οι Συντηρητικοί του Κάμερον, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση.
   
Oι Τόρις έχουν προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι των Εργατικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαϊου, η δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Sun, εμφανίζει το κόμμα του βρετανού πρωθυπουργού να λαμβάνουν το 35% στην πρόθεση ψήφου και τους Εργατικούς του Εντ Μίλιμπαντ το 31%.

Το προβάδισμα αυτό είναι το μεγαλύτερο που καταγράφει δημοσκόπηση της YouGov από τις 20 Ιανουαρίου του 2012, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της εταιρείας.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Μαρτίου σε δείγμα 1.745 ενηλίκων και δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες μέρες μετά τις κατηγορίες για δειλία που δέχτηκε ο Κάμερον από αντιπάλους του επειδή απέκλεισε μία τηλεμαχία πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μίλιμπαντ πριν από τις εκλογές.

Οι Συντηρητικοί προηγούνται σε τέσσερις από τις τελευταίες δέκα δημοσκοπήσεις της YouGov, ενώ μόνο δύο δίνουν προβάδισμα τους Εργατικούς.

Μία άλλη δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε χθες Δευτέρα από τον πρώην αντιπρόεδρο των Τόρις Μάικλ Άσκροφτ δίνει επίσης προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων στο κόμμα του Κάμερον, ενώ δημοσκόπηση της Populus που επίσης δόθηκε χθες στη δημοσιότητα εμφανίζει τους Εργατικούς να προηγούνται των Τόρις κατά μία ποσοστιαία μονάδα.