Επτά ύποπτοι συνελήφθησαν στην Τανζανία στα πλαίσια έρευνας για επίθεση ενός 6χρονου αλμπίνου, το χέρι του οποίου ακρωτηρίασαν άγνωστοι με μία ματσέτα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το μικρό αγόρι, που ονομάζεται Μπαράκα Κόσμας, δέχθηκε επίθεση το Σάββατο το βράδυ, ενώ κοιμόταν με τη μητέρα του στο χωριό Κιπέντα, στην περιοχή Ρούκουα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όταν οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του.

«Έχουμε ήδη συλλάβει 7 υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας. Οι ανακρίσεις συνεχίζονται» δήλωσε σήμερα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο (TBC1) ο υπαρχηγός της αστυνομίας της περιοχής, Λεόνς Ρουεγκασίρα.

Το παιδί και η μητέρα του νοσηλεύονται, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταξύ των υπόπτων βρίσκεται και ο πατέρας του παιδιού.

Στην Τανζανία οι πάσχοντες από αλφισμό συχνά πέφτουν θύματα επιθέσεων, καθώς τα μέλη τους θεωρούνται «πολύτιμα» από όσους ασκούν μαύρη μαγεία.

Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί ενόψει των βουλευτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον προσεχή Οκτώβριο, καθώς ορισμένοι πολιτικοί απευθύνονται σε μάγους και παραδοσιακούς θεραπευτές για να ενισχύσουν τη θέση τους και αναζητούν φυλαχτά φτιαγμένα από μέλη αλμπίνων διότι θεωρούν πως έτσι μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες που έχουν να εκλεγούν, καταβάλλοντας από 600 δολάρια για κάθε μέλος.