Την αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το σκάνδαλο «Ρούμπι Γκέιτ» επιβεβαίωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης.

Έπειτα από οκτώ ώρες συνεδρίασης οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί η αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τις κατηγορίες συνέργιας σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρησης εξουσίας. 

Η πρωτοβάθμια δικαιοσύνη, αντιθέτως, είχε καταδικάσει τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό και μεγιστάνα σε επτά χρόνια φυλάκισης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν μέχρι αυτή την στιγμή, ο Μπερουσκόνι αθωώθηκε καθώς θεωρήθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι ο «πρώην Καβαλιέρε» γνώριζε ότι η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ ήταν ανήλικη την περίοδο κατά την οποία άρχισε να συναναστρέφεται μαζί της . 

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Ιταλικού Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την ακύρωση της αθώωσης του εφετείου, αναφέροντας, μεταξύ των άλλων, ότι «το ότι ο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει ότι η Ρούμπι Καρίμα ήταν ανιψιά του Μουμπάρακ, άρμοζε σε σκηνή έργου του Μελ Μπρούκς και προκάλεσε τον διεθνή γέλωτα».

Τέλος να σημειωθει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την λεγόμενη υπόθεση «Ρούμπι τρία», που φέρεται πιθανό να οδηγήσει σε δίκη για προσπάθεια διαφθοράς μέρους των νεαρών γυναικών που συμμετείχαν στις γνωστές βραδιές στην έπαυλη του 'Αρκορε.