Τα παιδιά της γειτονιάς που έριχναν τις μπάλες τους μέσα στο κτιριακό συγκρότημα με τους ψηλούς τοίχους και το συρματόπλεγμα, στο οποίο διέμενε ο Οσάμα μπιν Λάντεν, γνώριζαν ότι οι φρουροί του θα τούς έδιναν χρήματα για να αγοράσουν άλλες, αντί να τα αφήσουν να μπουν μέσα στο συγκρότημα για να τις μαζέψουν, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της αυστραλιανής εφημερίδας The Australian. "Εάν μια μπάλα έπεφτε στο συγκρότημα του μπιν Λάντεν, τα παιδιά δεν μπορούσαν να μπουν σ΄αυτό για να την πάρουν", δήλωσε στην εφημερίδα ο Τανβίρ Αχμεντ, πωλητής παγωτού στην Αμποταμπάντ, την πόλη του Πακιστάν όπου διέμενε και τη Δευτέρα βρήκε το θάνατο ο μπιν Λάντεν.

"Οι φρουροί έδιναν στα παιδιά από 100 ως 150 ρουπίες (2-3 δολάρια) για κάθε μπάλα που έχαναν ώστε ν΄αγοράσουν καινούργια", πρόσθεσε.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα παιδιά είχαν αντιληφθεί ότι ο μυστηριώδης ένοικος ήταν καχύποπτος απέναντι στους ...εισβολείς, αλλά δε συνέβαινε το ίδιο και με τον ταγματάρχης που μένει ακριβώς δίπλα.

Η Αμποταμπάντ είναι η πόλη στην οποία συνελήφθη τον Ιανουάριο ο ινδονήσιος τρομοκράτης Ούμαρ Πατέκ, ο οποίος καταζητείτο για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μπαλί.

"Πώς γίνεται σε μια πόλη στην οποία ο ένοικος ενός στα τρία σπίτια είναι αστυνομικός ή αξιωματικός του στρατού, να έχουν βρει καταφύγιο όχι ένας, αλλά δυο από τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες στον κόσμο;", διερωτάται η εφημερίδα.