Οι αρχές του Μπαχρέιν αποφάσισαν να παραπέμψουν σε στρατοδικείο 47 γιατρούς και στελέχη του νοσηλευτικού προσωπικού νοσοκομείου της Μανάμα που κατηγορούνται ότι βοήθησαν το σιιτικό κίνημα που προέβη σε σειρά διαδηλώσεων τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν. Οι 24 γιατροί και 23 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του Σαλμανίγια, του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος στη Μανάμα, κατηγορούνται μεταξύ άλλων για "υποκίνηση βίαιης ανατροπής του καθεστώτος", σύμφωνα με ανακοινωθέν το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από την κυβερνητική αρχή Πληροφόρησης.

Κατηγορούνται επίσης ότι "αρνήθηκαν να παράσχουν βοήθεια σε άτομα που διέτρεχαν κίνδυνο, για διασπάθιση κεφαλαίων, για πρόκληση θανάτων (διαδηλωτών), για παράνομη οπλοκατοχή και για άρνηση τέλεσης των καθηκόντων τους", σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με τις αρχές του Μπαχρέιν, το ιατρικό κέντρο Σαλμανίγια "χρησιμοποιήθηκε για τις δραστηριότητες δολιοφθορέων που επιζητούσαν να προκαλέσουν χάος και στάση στο βασίλειο".

Λειτούργησε, κατά την επίσημη εκδοχή, ως "κέντρο συντονισμού από τους διαδηλωτές και στέγαζε πολιτικές και σεκταριστικές δραστηριότητες" στη διάρκεια των ταραχών, που προκάλεσαν 24 νεκρούς, τέσσερις εκ των οποίων ήταν αστυνομικοί.

Ο ΟΗΕ είχε καταγγείλει τις επιθέσεις σε νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης στο Μπαχρέιν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων αμφισβήτησης στο μικρό βασίλειο του Κόλπου που κυβερνά μια σουνιτική δυναστεία. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν έντονα την καταδίκη σε θάνατο -από τη στρατιωτική δικαιοσύνη- τεσσάρων σιιτών την περασμένη εβδομάδα που κρίθηκαν ένοχοι για τους θανάτους δύο αστυνομικών στα επεισόδια.