Χιλιάδες οργισμένοι Κούρδοι παρευρέθησαν στις κηδείες τεσσάρων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Τρεις αστυνομικοί ξυλοκοπήθηκαν και ένας μαχαιρώθηκε, όταν το όχημά τους υπέστη επίθεση στη διάρκεια της τελετής, στην οποία παρευρίσκονταν περίπου 5.000 άνθρωποι.

Στην διάρκεια των επεισοδίων μια ομάδα αστυνομικών άνοιξε πυρ στον αέρα για να διαλύσει το πλήθος και χρησιμοποιήθηκαν οχήματα με αντλίες νερού υπό πίεση για να απωθήσει τους διαδηλωτές.

Η επικήδεια πομπή μετέφερε τα φέρετρα, που ήταν τυλιγμένα με σημαίες του PKK, κόκκινου, πράσινου και κίτρινου χρώματος, ενώ το πλήθος φώναζε συνθήματα στην διάρκεια της πορείας.

Σημειώνεται ότι επτά αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με το στρατό στην ορεινή επαρχία Τούντσελι και σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, η σύρραξη με τους Κούρδους έχει στοιχίσει τη ζωή πλέον των 45.000 ανθρώπων αφότου ξέσπασε η εξέγερση του PKK, το 1984.

Το PKK, που πολλές χώρες θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση, είχε κηρύξει κατάπαυση του πυρός τον Αύγουστο του 2010, αλλά απείλησε να την τερματίσει τον Μάρτιο καταδικάζοντας το ότι η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να αποφεύγει τον διάλογο με τους Κούρδους, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.