Άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν με χειρομβοβίδες και γάζωσαν με καταιγισμό πυρών όχημα της τουρκικής αστυνομίας που συνόδευε λεωφορείο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Κασταμονή της βόρειας Τουρκίας κοντά στο σημείο όπου ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε παραστεί σε προεκλογική συγκέντρωση, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο Ερντογάν είχε φύγει με ελικόπτερο πριν σημειωθεί η επίθεση, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως το λεωφορείο μετέφερε Τούρκους αστυνομικούς.

Μία χειροβομβίδα ερρίφθη εναντίον του αστυνομικού οχήματος, που τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ ένοπλοι αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς.

Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός, ενώ ακόμα δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με το CNN Turk.


Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν πυροσβεστικά οχήματα να φτάνουν στο σημείο και καπνό να βγαίνει από το αστυνομικό όχημα, ενώ ένα ασθενοφόρο ήταν σταθμευμένο κοντά, την ώρα που οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έλεγχαν προσεκτικά την περιοχή.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν παρευρέθηκε σε μία άλλη προεκλογική συγκέντρωση στην επαρχία Αμάσεια, όπου τον υποδέχθηκαν χιλιάδες οπαδοί του AKP κυματίζοντας σημαίες του κόμματος.

Μιλώντας σε αυτή τη συγκέντρωση ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε τους αυτονομιστές αντάρτες για την επίθεση: "Μόνο αυτά τα σκοτεινά μυαλά, αυτοί οι τρομοκράτες, αυτοί οι αυτονομιστές είναι σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο, όσοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα μέσω της κάλπης".