Η συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ των παλαιστινιακών οργανώσεων Χαμάς και Φάταχ είναι «ένα τεράστιο πλήγμα για την ειρήνη και μια μεγάλη νίκη για την τρομοκρατία», υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, από το Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Αυτό που συνέβη σήμερα στο Κάιρο είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την ειρήνη και μια μεγάλη νίκη για την τρομοκρατία", είπε στους δημοσιογράφους ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί αργότερα με το Βρετανό ομόλογό του, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Πριν από τρεις ημέρες η τρομοκρατία δέχτηκε ένα ηχηρό πλήγμα με την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν», είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε «σήμερα στο Κάιρο κατέγραψε μια νίκη επειδή όταν ο Άμπου Μάζεν , ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ενστερνίζεται τις θέσεις της Χαμάς, μιας οργάνωσης που καταδίκασε τις αμερικανικές ενέργειες κατά του Μπιν Λάντεν η οποία έχει δεσμευτεί να καταστρέψει το Ισραήλ, πρόκειται για εντυπωσιακή οπισθοχώρηση για την ειρήνη και τεράστια προώθηση του τρόμου».

Ο Νετανιάχου αναφερόταν στις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, ο οποίος καταδίκασε την αμερικανική επιδρομή κατά την οποία σκοτώθηκε ο μπιν Λάντεν, στην πόλη Αμπονταμπάντ του Πακιστάν.

«Αυτό που ελπίζουμε είναι να φτάσουμε στην ειρήνη. Και ο μόνος τρόπος για να το κάνουμε είναι να κάνουμε ειρήνη με τους γείτονές μας που επιθυμούν την ειρήνη. Αυτοί που θέλουν να μας εξοντώσουν, αυτοί που προσφεύγουν στην τρομοκρατία εναντίον μας δεν είναι εταίροι μας στην ειρήνη», κατέληξε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.