Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι παραδόθηκε ένας από τους 47 Σαουδάραβες που καταζητούνται για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, εναντίον των οποίων είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ.
Ο Χάλεντ Χαντάχαλ αλ Καχτάνι επικοινώνησε με τις αρχές για να εκφράσει "την επιθυμία του να παραδοθεί" και ζήτησε βοήθεια για να επιστρέψει στη χώρα "όπου συναντήθηκε με την οικογένειά του μόλις αφίχθη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μανσούρ αλ Τούρκι χωρίς να διευκρινίσει από ποια χώρα προήλθε.

Οι αρχές θα χειριστούν την υπόθεσή του σύμφωνα "με τις ισχύουσες διαδικασίες" και "θα ληφθεί υπόψη η παράδοσή του", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Στις 10 Ιανουαρίου η Ιντερπόλ είχε ανακοινώσει ότι έπειτα από αίτημα της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος 47 Σαουδαράβων που καταζητούνται από τη χώρα τους με την κατηγορία ότι έχουν διασυνδέσεις με το τρομοκρατικό δίκτυο της αλ Κάιντα.

Χθες Τρίτη οι αρχές του Ριάντ είχαν δημοσιεύσει μία λίστα με 47 "Σαουδάραβες που ζουν στο εξωτερικό και έχουν υιοθετήσει την παρεκκλίνουσα ιδεολογία" του δικτύου της Αλ Κάιντα.

Στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας είχε ζητήσει από τους καταζητούμενους να παρουσιαστούν στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της χώρας, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους και θα μπορέσουν να δουν την οικογένειά τους.