Σε δηλώσεις του σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε και πάλι στα σενάρια που αφορούν την διαδοχή του στην πρωθυπουργία. «Αν τα γκάλοπ τον στηρίξουν, τότε ο επόμενος υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς θα μπορούσε είναι ο υπουργός οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, και εγώ θα έκανα με χαρά βήμα πίσω», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Πολιτικοί παρατηρητές υπογράμμισαν ότι πρόκειται για μια ουσιαστική αλλαγή στάσης και προθέσεων του ιταλού πρωθυπουργού, από την στιγμή που μόλις πριν τρεις εβδομάδες είχε αναφερθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο, ως επικρατέστερο διάδοχό του.

Ο Τρεμόντι, πρώην σοσιαλιστής, πενήντα τεσσάρων ετών, θεωρείται από τους στενότερους σύμμαχους της Λέγκας του Βορρά και εμπνευστής της πολιτικής «συγκράτησης των δαπανών του δημοσίου», που η Ιταλία ακολούθησε τα τελευταία τρία χρόνια.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις δραστηριότητές του στον αθλητικό χώρο και ιδίως την ιδιοκτησία της ομάδας ποδοσφαιρικής Μίλαν, ο Μπερλουσκόνι άφησε να εννοηθεί, ότι θα τον χαροποιούσε ιδιαίτερα αν δινόταν το όνομά του στο στάδιο Σαν Σίρο του Μιλάνου, «όπως έγινε στην Ισπανία, με τον μεγάλο πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Σαντιάγκο Μπερναμπέου».