Επτασφράγιστο μυστικό θα κρατηθούν τα ντοκουμέντα της επιδρομής των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, που ενώ είχε στόχο την σύλληψη του Μπιν Λάντεν, τερματίστηκε με τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα. Ο Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, που σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση στο Πακιστάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «δήλωσε ότι δεν θα δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες του Μπιν Λάντεν μετά το θάνατό του για να αποδειχτεί ότι είναι νεκρός», ανακοινώθηκε από το CBS στην ιστοσελίδα του, μετά τη συνέντευξη του προέδρου στην εκπομπή «60 λεπτά», συνέντευξη που θα μεταδοθεί την Κυριακή.

Από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών κρατήθηκε επιφυλακτική στάση για τις συνθήκες θανάτου του πλέον καταζητούμενου τρομοκράτη στον κόσμο και η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ, Νάβι Πιλάι, δήλωσε ότι παρακολουθεί με προσοχή τις πληροφορίες, που αφορούν την αμερικανική επιχείρηση.

Την ίδια στιγμή το βρετανικό δίκτυο Sky News, αποκαλύπτει ότι βρέθηκαν 500 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα στην κατοχή του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Τα χρήματα και οι δυο αριθμοί έκτακτου ανάγκης βρέθηκαν ραμμένοι στα ρούχα του Λάντεν, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ήταν έτοιμος για τα πάντα, ακόμη και για την επιδρομή στο κρησφύγετο του.

Επίσης το Αλ Αραμπίγια επικαλούμενο δηλώσεις μιας κόρης του Λάντεν, η οποία δεν κατονομάζεται, αναφέρει πως ο Σαουδάραβας τρομοκράτης πιάστηκε ζωντανός πριν εκτελεστεί.

Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, η κόρη του Λάντεν φέρεται να είπε στις πακιστανικές αρχές, ότι πατέρας της πέθανε στα πρώτα λεπτά της επιδρομής των Αμερικανών κομάντο στο κρησφύγετο του Αμποταμπάντ.

Από την Τρίτη είναι γνωστό πως η 12χρονη κόρη του ήταν παρούσα στην εισβολή και την εκτέλεση και είναι το μοναδικό πρόσωπο που έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Η εφημερίδα The News, γράφει επίσης ότι το κορίτσι «επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας της συνελήφθη ζωντανός και πυροβολήθηκε από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατά τα πρώτα λεπτά της επιχείρησης».

Ο ισχυρισμός αυτός αντικρούει τις αμερικανικές δηλώσεις ότι οι στρατιώτες προσπάθησαν να συλλάβουν τον Μπιν Λάντεν αλλά τελικά τον σκότωσαν επειδή αντιστάθηκε.

Η εφημερίδα Dawn αναφέρει επίσης ότι μέσα στο συγκρότημα τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν 17-18 άτομα και ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες, εκτός από τη σορό του ηγέτη της Αλ Κάιντα, πήραν μαζί τους και έναν από τους γιους του.

Ωστόσο, πηγή της ISI είπε ότι στο σπίτι βρέθηκαν τέσσερα πτώματα ανδρών, μεταξύ των οποίων και αυτό του γιου του. Η σορός του ενός άνδρα δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη ενώ οι άλλοι δύο ήταν αδέλφια.

Οι πακιστανικές δυνάμεις, που έφτασαν στο σπίτι μετά την αποχώρηση των Αμερικανών, βρήκαν στο τριώροφο κτίριο, εκτός από το κορίτσι, μία από τις συζύγους του Μπιν Λάντεν, τουλάχιστον άλλες δύο γυναίκες και οκτώ παιδιά.

Όλοι τους κρατούνται από τις υπηρεσίες ασφαλείας ενώ ορισμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία γιατί έχουν τραυματιστεί. Τα άτομα που διέμεναν στο σπίτι κατάγονταν από τη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη. Όλοι τους θα ανακριθούν και στη συνέχεια θα απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους.