Τη "βαθειά του ανησυχία" σχετικά με την οικονομική και δημοσιονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, η οποία βρίσκεται σε κρίση εξαιτίας της ιρλανδικής κρίσης χρέους, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλόντ Τρισέ.

"Στέλνω αυτό το μήνυμα σήμερα, τόσο σοβαρά όσο και το 2005 (σ.σ. από την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας) όταν στο όνομα του διοικητικού συμβουλίου (της ΕΚΤ) είχα εκφράσει τη βαθειά μου ανησυχία", δήλωσε ο κ.Τρισέ στη διάρκεια του έκτου συνεδρίου των κεντρικών τραπεζών, στη Φρανκφούρτη.

Αντλώντας μαθήματα από την κρίση και τις επιπτώσεις της στην ευρωζώνη "έχουμε καλέσει στη διάρκεια των τελευταίων ημερών και συνεχίζουμε να καλούμε για ακόμη μια αλλαγή στη διακυβέρνηση", της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά της ευρωζώνης, διευκρίνισε ο κ.Τρισέ.

Εδώ και αρκετές ημέρες, η ΕΚΤ σε συνεργασία με ευρωπαίους ηγέτες και το ΔΝΤ δραστηριοποιείται για να πείσει την Ιρλανδία να αποδεχθεί εξωτερική βοήθεια ώστε να υπερβεί την δημοσιονομική της κρίση, η οποία ταλανίζει και αποσταθεροποιεί την ευρωζώνη.