Δύο ξαδέρφια 18 και 19 ετών κατηγορούνται για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή σε εστία μεταναστών στη Ντιζόν προκαλώντας το θάνατο 7 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.

Ο ένας από τους δύο νεαρούς, ο 19χρονος που δηλώνει άστεγος, συνελήφθη την Τρίτη στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Ντιζόν, όπου είχε ζητήσει να εισαχθεί την Κυριακή. Ο άλλος διέμενε στην εστία που κάηκε.

Και οι δύο άνδρες, που παραδέχθηκαν ότι έβαλαν τη φωτιά, έχουν προκαλέσει στο παρελθόν και άλλες πυρκαγιές στην περιοχή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι ίδιοι "πανικοβλημένοι" κάλεσαν σε βοήθεια "την ώρα που ξέσπασε η φωτιά", διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας της Ντιζόν Ερίκ Λαλεμέν.

"Παραδέχθηκαν ότι ήταν παρόντες στην εστία την ώρα της φωτιάς και ο ένας έριχνε την ευθύνη στον άλλο", πρόσθεσε ο Λαλεμέν, εκτιμώντας ότι και οι δύο ευθύνονται για την πυρκαγιά.

Οι δύο νέοι τώρα θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου και κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε έναν κάδο απορριμμάτων στο εξωτερικό της εστίας Adoma στη Ντιζόν, επεκτάθηκε γρήγορα στο εσωτερικό του 9ώροφου κτιρίου, στο οποίο διέμεναν 141 μετανάστες, και προκάλεσε το θάνατο 7 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα 130.

Πενήντα τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, 8 από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση.