Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα στην Νέα Υόρκη, το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Τέσσερις μόλις ημέρες από την εξόντωση του Μπιν Λάντεν, ο ηγέτης των ΗΠΑ θα επισκεφθεί το σημείο «Ground Zero» και θα καταθέσει στεφάνι για τα θύματα της επίθεσης, ενώ αναμένεται να μιλήσει και σε συγγενείς των θυμάτων.

Σημειώνεται ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, θεωρείτο υπεύθυνος για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, η οποία έχει χαρακτηριστεί από τον Μπαράκ Ομπάμα , ως η χειρότερη επίθεση εναντίων πολιτών στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ πραγματοποιείται, μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου, να μην δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την επιχείρηση κατά του Μπίν Λάντεν, αλλά και τον ποντισμό του.

Αντίθετα ο Λευκός Όικος, δια στόματος Jay Carney, ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θέλει να συναντηθεί με τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και όσους ρίσκαραν την ζωή τους κατά τις επιχείρήσεις διάσωσης στα συντρίμμια του κτηρίου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Επίσης δεν έχει ανακοινωθεί ότι δεν έχει προγραμματιστεί ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: BBC