Η αστυνομία της Ιταλίας κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία ενός δισ. ευρώ από μέλη της ναπολιτάνικης Καμόρα, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται και δύο μέλη του κόμματος του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι Καραμπινιέροι προέβησαν σε κατασχέσεις οικοπέδων, κτηρίων, εταιρειών, εμπορικών δραστηριοτήτων, οχημάτων και πλεούμενων, που ανήκουν στην συμμορία των Πολβερίνο και η αξία τους εκτιμάται σε ένα δισ. Τα στοιχεία αυτά ήσαν καταχωρημένα είτε στα ονόματα των μελών της συμμορίας, είτε σε ονόματα -βιτρίνες.

Τα μέλη της συμμορίας Πολβερίνο κατηγορούνται για δραστηριότητες μαφιόζικου τύπου, για απόπειρες δολοφονίας, εκβιασμούς, τοκογλυφία, παράνομη κατοχή όπλων, λαθρεμπορία ναρκωτικών και παράνομη μεταφορά κεφαλαίων που αποκτήθηκαν παράνομα και προέρχονταν από κτηματομεσιτικές, χρηματοοικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες.

Δύο από τα άτομα που συνελήφθησαν στην επιχείρηση της Τρίτης ήσαν υποψήφιοι του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις δημοτικές εκλογές του Κουάρτο: πρόκειται για τους Αρμάντο Κιάρο, που θεωρείται ένας από τους επικεφαλής της συμμορίας και ένα από τα ονόματα-βιτρίνα και Σαλβατόρε Καμερλίνγκο, εξάδελφο του ‘μπος’ Σαλβατόρε Λικάρντι.

Οι συλλήψεις αυτές είναι καρπός των ερευνών που πραγματοποίησε η διεύθυνση καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος της Νάπολης σε συνεργασία με την Κεντρική Μονάδα της ισπανικής Εθνοφρουράς για τις δραστηριότητες της οικογένειας Πολβερίνο της Καμόρα.
Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, η συμμορία αυτή με ορμητήριο ένα προάστιο της μητρόπολης του ιταλικού νότου διαχειρίζεται ένα σημαντικό δίκτυο λαθρεμπορίου ναρκωτικών, διοχετεύοντας τις ουσίες αυτές στην ιταλική αγορά μέσω Ισπανίας.