Οι Ηνωμένες Πολιτείες «εκτέλεσαν» τον Οσάμα μπιν Λάντεν και επέδειξαν «αδυναμία και ανασφάλεια» κατά την επίθεση των ειδικών δυνάμεων στο κρησφύγετο του στο Πακιστάν, υποστηρίζει ο πρώην ηγέτης της Κούβας, Φιδέλ Κάστρο, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στον κυβερνητικό Τύπο. Ο Κάστρο σημειώνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα "δεν μπορεί να κρύψει ότι ο Οσάμα εκτελέστηκε παρουσία των παιδιών και των συζύγων του".

Στο άρθρο του εκφράζει επίσης την άποψη ότι η επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων παραβίασε την πακιστανική νομοθεσία και προσέβαλε τις θρησκευτικές παραδόσεις και την εθνική αξιοπρέπεια της χώρας.

Ο Κάστρο προέβλεψε ότι η επιχείρηση αυτή αλλά και η γρήγορη ταφή του μπιν Λάντεν στη θάλασσα δεν θα σημάνουν το τέλος των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι ΗΠΑ μαζί του. "Το να τον σκοτώσουν και να τον στείλουν στα βάθη της θάλασσας δείχνει αδυναμία και ανασφάλεια. Τον μετέτρεψαν σε ένα πολύ πιο επικίνδυνο πρόσωπο", σημειώνει.

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, σε επιδρομή Αμερικανών κομάντο στο κρησφύγετο του, στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, 2 Μαΐου.

TAGS