Η Γαλλία αναμένει «διευκρινίσεις» από τους Παλαιστίνιους μετά από τις δηλώσεις του επικεφαλής της ισλαμιστικής Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ , που έγιναν σήμερα μετά από την υπογραφή της συμφωνίας συμφιλίωσης με την Φάταχ. «Το θέμα είναι να γνωρίζουμε εάν η έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας θα γίνει με τον Μαχμούντ Αμπάς επικεφαλής ή υπό μια κυβέρνηση τεχνοκρατών όπου θα συνυπάρχουν Φάταχ και Χαμάς η οποία θα πρέπει να μας εξηγήσει τις δηλώσεις που έγιναν» ανέφερε πηγή που πρόσκειται στην γαλλική προεδρία, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Στη διάρκεια της τελετής για την υπογραφή της συμφωνίας συμφιλίωσης στο Κάιρο , ο κ. Μεσάαλ δήλωσε ότι «η μόνη μάχη για μας είναι αυτή κατά του Ισραήλ».

«Θα πρέπει να δούμε τις προσεχείς ημέρες εάν θα υπάρξουν χρήσιμες διευκρινίσεις που θα επιτρέψουν να προχωρήσουμε σωστά» ανέφερε η ίδια πηγή.

Μεταξύ των ανησυχιών που εκφράζονται από την γαλλική πλευρά περιλαμβάνεται και το θέμα «του σχηματισμού της παλαιστινιακής κυβέρνησης».

«Εχετε τον Μαχμούντ Αμπάς πρόεδρο, από κάτω μια κυβέρνηση τεχνοκρατών που θα υποστηρίζεται και από τις δύο πλευρές Φάταχ και Χαμάς αυτά χρειάζονται διευκρινίσεις» ανέφερε η προεδρική πηγή καταλήγοντας.