Κατά την διάρκεια της συμβολικής σημασίας επίσκεψη του στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη ο Αμερικανός Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκε με τους συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους. Ανάμεσα σε αυτούς  που προσκαλέστηκαν από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ήταν  και η  Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Ανθούλα Κατσιματίδη.

Η κ. Κατσιματίδη, της οποίας είχε σκοτωθεί ο 31χρονος αδελφός της Γιάννης, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Μνημείου και Μουσείου της 11ης Σεπτεμβρίου, που
ανεγείρεται στο «Σημείο Μηδέν».
  
Μιλωντας στο newpost η Ελληνοαμερικανιδα ηθοποιός είπε ότι «επρόκειτο για μια πολύ ζεστή συνάντηση» του Μπαράκ Ομπάμα με 40 μέλη των οικογενειών που έχασαν τα  αγαπημένα τους πρόσωπα την 11η Σεπτεμβρίου 2001. «Κατάλαβε οτι ήμουν ελληνικής καταγωγής όταν άκουσε το μακρόσυρτο όνομά μου. Μου εξέφρασε τα συλληπητήρια του και εγώ του έδειξα την φωτογραφία του αδελφού μου».
Όταν είδε την φωτογραφία μου είπε: «Ήταν όμορφο παιδί».

H Aνθούλα Κατσιματίδου ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο «που δεν τους ξέχασε» και του τόνισε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο ιερός χώρος για την Αμερική  και για τις επόμενες γενιές. Ο Μπαράκ Ομπάμα  ανακοίνωσε στα μέλη των οικογενειών ότι θα έρθει και πάλι στην Νέα Υόρκη τον προσεχή Σεπτέμβριο για να  τιμήσει την 10η επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο πρόεδρος Ομπάμα μετέβη στην αμερικανική μεγαλούπολη  σε μια συμβολική κίνηση με αφορμή την πρόσφατη εξόντωση του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν.

Επισκέφθηκε τον χώρο όπου την 11η Σεπτεμβρίου 2001 έχασαν τη ζωή τους 2.982 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 34 άτομα ελληνικής καταγωγής. Πριν μεταβεί στο «Σημείο Μηδέν», ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε επίσης τον πυροσβεστικό σταθμό 54 στο κεντρικό Μανχάταν, το οποίο εκείνη τη μέρα έχασε 15 μέλη.