Ισπανοί διασώστες εντόπισαν σήμερα στη θάλασσα τις σορούς τριών Αφρικανών μεταναστών που πνίγηκαν όταν βυθίστηκε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, στα ανοιχτά των ακτών της νοτιοανατολικής Ισπανίας. «Βρήκαμε νεκρό ένα παιδί ηλικίας 4-5 ετών, ενός μωρού και ενός ενήλικα», δήλωσε η εκπρόσωπος της λιμενικής υπηρεσίας.

Οι έρευνες, στις οποίες μετέχουν ένα ελικόπτερο, ένα αεροπλάνο και δύο περιπολικά σκάφη, συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι 19 μετανάστες, η τύχη των οποίων αγνοείται.

Νωρίς το πρωί οι ισπανικές αρχές βρήκαν και διέσωσαν 29 άτομα που επέβαιναν σε ένα μισοβυθισμένο πλοιάριο, στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Σακρατίφ, κοντά στην παραλιακή πόλη Μοτρίλ. Οι διασωθέντες, που κατάγονται από την Υποσαχάρεια Αφρική, είπαν στους διασώστες ότι 22 άλλοι άνθρωποι χάθηκαν στη θάλασσα.

Το μισοβυθισμένο πλοιάριο εντοπίστηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή από εναέρια περιπολία, αφού νωρίτερα το Μαρόκο είχε ενημερώσει τις ισπανικές αρχές για "τον απόπλου ενός πλοίου από τις μαροκινές ακτές".