Τρεις γυναίκες που έπαιρναν μέρος σήμερα σε διαδήλωση κοντά στην πόλη Μπανιάς, στα βορειοδυτικά της Συρίας, σκοτώθηκαν από τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως δήλωσε ένας ακτιβιστής. "Εκατόν πενήντα γυναίκες από τη Μπανιάς είχαν συγκεντρωθεί στο δρόμο που συνδέει την πόλη με τη Λατάκια και ζητούσαν την απελευθέρωση όσων είχαν συλληφθεί στο χωριό Μαρκάμπ, απ' όπου κατάγονται", εξήγησε.

"Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τους ζήτησαν να απομακρυνθούν και όταν εκείνες αρνήθηκαν άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τρεις από τις διαδηλώτριες και τραυματίζοντας ακόμη πέντε οι οποίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι σοροί των γυναικών μεταφέρθηκαν στο νοσομείο Bir Society που βρίσκεται σε σουνιτική γειτονιά της Μπανιάς, πρόσθεσε η ίδια πηγή που είναι σε επικοινωνία με τους κατοίκους της πόλης.

Εξάλλου μία στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε σήμερα σε ανακοίνωσή της ότι "μονάδες του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας καταδίωξαν σήμερα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων στη Μπανιάς και στα περίχωρα της Ντεράα προκειμένου να αποκαταστήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα".

"Συνέλαβαν καταζητούμενους και κατέσχεσαν μία ποσότητα όπλων τα οποία αυτές οι ομάδες χρησιμοποιούσαν για να επιτίθενται εναντίον του στρατού και των πολιτών και για να τρομοκρατούν τους κατοίκους", πρόσθεσε ο στρατός.
TAGS