Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα επεισόδια ανάμεσα σε σαλαφιστές ισλαμιστές και κόπτες χριστιανούς στη φτωχή συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό. Τουλάχιστον δύο από τους νεκρούς είναι μουσουλμάνοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα επεισόδια, στα οποία τραυματίστηκαν πάνω από 50 άνθρωποι, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, ξέσπασαν όταν οι συντηρητικοί ισλαμιστές έκαναν πορεία σε κοπτική εκκλησία όπου πίστευαν ότι βρισκόταν μια νεαρή γυναίκα που προσηλυτίστηκε στο ισλάμ και παντρεύτηκε ένα μουσουλμάνο.
 Μετά από φραστικό επεισόδιο με ανθρώπους που φρουρούσαν την εκκλησία υπήρξαν ανταλλαγές πυρών και γενικευμένα επεισόδια μεταξύ πολιτών. Επενέβησαν ο στρατός κι η αστυνομία.

Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια κόπτες χριστιανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο και είπαν ότι θα μείνουν εκεί ώσπου να συναντηθούν με τον αμερικανό πρέσβη για να συζητήσουν τις αδικίες που υφίσταται η μειονότητα.

Οι σχέσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών έχει υπάρξει αφορμή να ξεσπάσουν επεισόδια βίας -- και οι δυο πλευρές απαγορεύουν στις γυναίκες τους να παντρεύονται αλλόδοξους.